Sumo

Ik heet Sumo en dit komt voornamelijk door het feit dat ik met mijn stijve tred een beetje beweeg als een sumo-worstelaar! 😂

Waar ik gek op ben? Kipfilet, daar kan ik wel hele kilo’s van eten, evenals kaas. Ik kwijl ook al bij de gedachte aan vleesreepjes. Gelukkig dat ik er niet zelf bij kan, anders zou ik er ècht als een sumo-worstelaar uit komen te zien. Zolang ik maar dagelijks mijn portie brokken van zalm en rijst krijg, ben ik al gauw tevreden.

Ik snurk het liefst in de buurt van mijn baasjes, maar op een koele tegelvloer slapen vind ik ook fijn. In de morgen neem ik doorgaans de tijd om wakker te worden, dus ik ben geen ‘ochtendhond’ die dan al actief heen en weer rent hoor. Eigenlijk in de middag ook niet, of zelfs ook maar in de avond…. Goed, ik zal het eerlijk toegeven: Ik ben zeer lui van aard en een paar wandelingetjes per dag vind ik al meer dan genoeg.

In mijn huis zijn de twee katten de baas over mij, met hun vlijmscherpe nageltjes die zij op mijn snuit planten wanneer ik wil stoeien. Tijdens het wandelen doe ik heel stoer en jaag ik juist het liefst op katten/eenden/ganzen zodra ik de kans krijg. Misschien komt dit wel doordat ik niet gecastreerd ben (zodat mijn vacht mooi en luchtig blijft)

Ik duik het liefst alle struiken in om daar mijn plasje te doen. Hierdoor kom ik na een wandeling altijd terug met blaadjes en takjes en zo nu en dan zelfs een insect in mijn vacht!

Ik ben best een slimmerik volgens mijn baasjes en begrijp al commando’s maar alleen wanneer ik er zelf zin in heb. De twee pubers in huis zijn mijn maatjes, maar kleine kinderen vind ik vaak maar druk en dat ben ik niet gewend.

Ik lig heel graag in de tuin en wanneer mijn baasje roept: ‘Kom, we gaan naar binnen!’, hoor ik: ‘Kom, ga lekker op je rug liggen!’ en doe ik dit ook. 😂 Eigenwijs???!!?

Ik ben al bijna 4 jaar oud en zoals het ernaar uitziet kan ik nog jaren van het leven genieten bij een nieuw gezin. Ik ben een beetje eigenaardig, maar dat zijn alle chows toch? In huis ben ik een nette jongen die nooit iets kapotmaakt en goed onderscheid kan maken tussen een speeltje en een pantoffel.

Je mag me best knuffelen hoor en ik kan mezelf goed vermaken wanneer ik alleen thuis ben.

Andere honden vind ik buiten wel leuk maar ben niet gewend om samen te leven met ze. Ben het liefst alleen.

Wanneer het hard waait en de deuren klapperen vind ik dat best eng, dus eigenlijk ben ik een held op sokken. En als ik eenmaal bovenaan de trap sta, durf ik eigenlijk niet meer zelf naar beneden te lopen. Mijn baasjes hebben flinke armspieren ontwikkeld doordat zij telkens mijn 30 kg zware lijf naar beneden moesten tillen.

Oké nou als je niet geschrokken bent van dit bericht en je ziet mij helemaal zitten, dan weet je wat te doen hè!

Ooh ja ik ben met vakantie van 11/7 – 21/7. Dan zit ik in een kennel, maw ervoor of erna kennismaken zou ik geweldig vinden.

Tot gauw!!

Print Friendly, PDF & Email