De voeding

Voeding van de hond

Wij wijzen onze adoptanten altijd op het belang van goede voeding. Goede voeding is een investering in de gezondheid van de hond en in uw portemonnee het voorkomt dat u veelvuldig een dierenartsbezoek moet brengen.

Er zijn momenteel veel soorten goede voeding, de één vindt brokken prettig om te geven, de ander gaat liever voor de meer natuurlijkere variant: vers vlees.

Er valt voor beiden iets te zeggen daarbij in het achterhoofd houdende dat het slechtse vlees nog altijd beter is dan de beste brok. Een hondenmaag is gemaakt voor vertering van vlees, afkomstig  van prooien. Brokjes groeien niet aan de bomen maar worden doorgaans in de fabriek gemaakt.

Helaas zijn er honden die geen vers vlees kunnen verdragen om welke reden dan ook. Dan zijn brokken een goed alternatief. Zorg ervoor dat u kwalitatief goede brokken aan de hond voorschotelt. Neem bij voorkeur een biologische brok zonder granen.  Koop geen goedkoop hondenvoer bij de (goedkopere) supermarkten, ga liever naar de speciaalzaak en laat u voorlichten. Brokken uit de supermarkt zitten vol met granen die weinig tot niets bijdragen aan de gezondheid van uw hond. Er zijn vele goede merken op de markt, vaak niet de goedkoopste maar zoals gezegd het is een investering in de gezondheid van de hond. U kunt bij ons advies krijgen over de vele soorten hondenvoer. Ga naar onze contactpagina en stel uw vraag.

Ook de blikvoeding uit de supermarkt is niet aan te raden. Wilt u blikvoeding geven kijk dan bij de betere merken. Maar bijna zonder uitzondering, vinden honden vers vlees echt het allerlekkerste.

Print Friendly, PDF & Email