Dewi

Wij werden gebeld met het verzoek om voor Dewi 4 jaar, (toen nog Lady) een nieuw thuis te zoeken. Dewi was er medisch gezien verwaarloosd heel slecht aan toe.

Dewi is een Oostblokkertje (Hongarije) en daar komen werkelijk de slechtste hondjes vandaan. Zij is niet de eerste die door ons opgenomen is met nogal wat ernstige mankementen.

Dewi’s ogen zaten bijna helemaal dicht, zij bekeek de wereld door kleine spleetjes maar nog veel erger was de entropion aan alle 4 haar oogleden. Haar ogen zijn daardoor nu ook flink beschadigd en zij kan nog maar voor 50% zien. Behalve haar ogen kon zij nauwelijks ademhalen. Door haar veel te korte snuit zat alles van binnen potdicht en ademde zij als het ware door een rietje. In nieuwe en spannende situaties stikte ze bijna.

We hebben contact gezocht met de Specialistische Dierenkliniek in Utrecht en we konden gelukkig op korte termijn terecht waar zij in 1 operatie van haar entropion af werd geholpen en waarin ook haar gehemelte werd ingekort.

Voor de operatie was zij geadopteerd, haar revalidatieperiode heeft zij ook bij haar adoptiegezin doorgebracht.

Helaas lijdt Dewi aan een vorm van verlatingsangst en kon ze niet meer bij haar gezin blijven. We hebben haar teruggehaald en nu woont ze weer in Almere, bij Donna de chow en de poezen maar nu voorgoed!

Ondertussen gaat het heel goed met haar en maakt ze veel vriendjes. Haar ogen herstellen prima en ze kijkt de wereld in met open blik en kan nu na de operatie tenminste een lekker een stukje wandelen.

Print Friendly, PDF & Email