Afstandsprocedure

Wanneer u uw hond wil afstaan kunnen wij u daarbij helpen, dat is gratis.

De chow dient voorzien te zijn van alle vaccinaties + rabiës. Omdat wij veelvuldig chows krijgen aangeboden en plaatsen in Belgie is het verplicht dat de chow de rabiësvaccinatie heeft. Als de chow die nog niet heeft is het aan te raden deze meteen te laten geven omdat de enting 3 weken moet inwerken alvorens de chow de grens over mag.

U kunt online het afstandsformulier invullen, dat is wel zo makkelijk. Dan weten wij al wat meer van de hond en kunnen wij beginnen met gericht te zoeken naar het juiste passende nieuwe gezin.

Als dat gezin gevonden is volgt er een kennismaking op neutraal terrein met of zonder de eigen hond.

Vaak wordt de chow meteen meegenomen, zeker als de afstand groot is. Het kan ook zijn dat u er even over na wilt denken, dan volgt de plaatsing later.

Bij de kennismaking is áltijd een vrijwilliger van ChowRescue aanwezig om te begeleiden en om eventuele vragen te beantwoorden.

In geval de chow meteen meegaat naar huis, zal er bij thuiskomst ook een vrijwilliger van ChowRescue aanwezig zijn. Deze zal de thuiskomst begeleiden, uitleggen waarom het heel belangrijk is om de chow een paar dagen met rust te laten. Tevens worden de papieren in orde gebracht en eventueel toegelicht.

Zoals bij het intake gesprek al is verteld, hanteren wij een proefperiode van 1 maand. Mocht het écht niet lukken halen wij de hond weer op. Het is niet de bedoeling dat met de insteek van: ‘we zullen eens een chow proberen’ geplaatst wordt. Adoptanten moeten van te voren heel goed afwegen of zij een chow willen adopteren, immers, het is een levende ziel, die al niet weet wat hem allemaal overkomt en wij zijn er niet voor om de hond veelvuldig te verplaatsen, dat geeft de chow veel onrust en heel veel stress.

Als de proefmaand voorbij is en de chow mag blijven dient de adoptiebijdrage op de in het contract genoemde datum op onze rekening NL69 INGB 0009 429 506 te staan. Daarna zullen wij ervoor zorg dragen dat de chow op naam van de nieuwe familie wordt gezet en wordt het paspoortje overhandigd aan de adoptant.

Onze honden zijn niet gratis. Met de adoptiegelden betalen wij de medische kosten voor de andere chows die dat op dat moment hard nodig hebben. Kosten kunnen variëren van 215 tot 415 euro, eea afhankelijk van de leeftijd van de chow. De duurste categorie betreft een pup tot 1 jaar.

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie.

Print Friendly, PDF & Email