Ons doel

Ooooh mama kijk eens wat een leuk beertje, of nee, het lijkt wel een leeuwtje! Mag ik er ook zo eentje?

Een vaak gehoorde vraag van kinderen…. Ja, chows zijn leuk om te zien en zeker de puppies. Maar de chow heeft een niet-alledaags karakter. Vaak wordt er tot aankoop van een pup overgegaan en als die een paar maanden oud is en zijn eigen karakter begint te laten zien, beginnen de problemen. De hond voldoet niet; de verwachtingen waren anders. Vaak belandt de chow dan op Marktplaats, of op andere online verkoop sites en wordt te koop aangeboden. Chows zijn duur in aanschaf en dus willen veel mensen zoveel mogelijk geld weer terug laten vloeien. Verkopers kijken meestal niet goed naar waar de chow terecht komt, belangrijk is dat er een deel van het aankoopbedrag terugkomt. De hond wordt opgemerkt door louche figuren die dat soort sites afstruinen en niet zelden belandt een niet-gecastreerde reu en/of een niet-gesteriliseerd teefje in de broodfokhandel. Er zijn natuurlijk evenzoveel mensen die wel het beste met hun chow voorhebben en gericht naar een goed thuis willen zoeken.

Wij proberen de verkopers er van te overtuigen dat een hond een dier is met emoties en dat een verhuizing voor hen al heel veel stress oplevert. Laat staan dat zij in de handel en/of de broodfokhandel terechtkomen. Dan hebben zij geen leven meer en zullen hun dagen moeten slijten in smerige hokken, met weinig en slecht eten en mishandeling wanneer zij niet willen doen wat er wordt bevolen.

Juist dit proberen wij te voorkomen en wijzen de eigenaars op deze gevaren. Sommigen luisteren en willen het beste voor hun vriendje/vriendinnetje, sommigen laat het koud.

Ons doel is de honden én hun eigenaren te helpen een goed en betrouwbaar, veilig en schoon nieuw huis te vinden waar zij nog hopelijk jaren met veel plezier kunnen leven.

Daarnaast regelen wij voor u, wanneer u een herplaatser via ons wilt hebben, dat er een verzekering ter beschikking wordt gesteld. Er is altijd 1 maand wachttijd. Neem voor meer informatie daarover contact met ons op.

Naast de medische hulp en ondersteuning mogen wij ook rekenen op de hulp van Anita van Adelsbergen, Coach voor mens en dier en gespecialiseerd in het gedrag van de Chow Chows. Anita draagt onze stichting een warm hart toe.

Kijk voor hulp en info op: www.alltwofours.nl en www.ciaochow.nl

Print Friendly, PDF & Email