Nala en Balou

Nala en Balou, 2 chows die met spoed opgehaald werden en gelukkig bij ons gastgezin van Mettina terecht konden – na wat overdenkingen – het want dat was ineens voor hen een flinke overval waar niet op gerekend was. Toch stelden zij zich zeer flexibel op en mochten we Nala en Balou brengen anders was het asiel hun alternatief geweest. Een zeer slecht alternatief overigens want deze twee kunnen niet zonder elkaar. De Corona lockdown maakte dat het gastgezin tijd had om ze te ontvangen en te observeren.

De eerste paar uren dat ze bij hen waren durfden ze niet naar binnen, zo bang en angstig waren ze. Maar met veel geduld is het gelukt en de eerste paar dagen hebben ze alleen maar onder de tafel gelegen. Bij elk geluid of beweging begonnen ze te blaffen en werden ze heel bang. Wandelen lukte ook niet want de twee lieten niet toe dat het tuigje werd omgedaan, dus dan maar de behoefte doen in de tuin. Door veel te oefenen lukte het om eerst Balou aangelijnd te krijgen en hij was de eerste die mee kon wandelen. Veel later lukte dat ook bij Nala. Nu worden ze alweer een lange tijd samen uitgelaten. Ze kunnen nu zelfs los in een honden uitlaatveld en komen ze weer terug toe als ze klaar zijn met samen ravotten. Het blijft voor de man des huizes nog wel lastig om het tuigje aan te krijgen. Balou laat het inmiddels toe maar met Nala lukt het nog niet, maar er wordt hiermee nog dagelijks geoefend om zo Nala nog meer vertrouwd te krijgen met mannen. Ze geven beiden duidelijk aan wat hun grens is en daar moet je goed op letten. Balou is inmiddels gecastreerd, hij is een vrolijke banjer en af en toe zo blij dat hij helemaal door het dolle is. Nala is nog wat angstiger maar maakt nog elke dag stapjes vooruit, daartoe behoren de aanrakingen van een man. Bij de ene man laat ze het toe en bij de ander niet. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot echt vrolijke en heerlijke honden en vinden het zalig om samen te stoeien.

Inmiddels zijn deze twee lieverds klaar voor adoptie. Het liefst zien wij een gezin waar ook wat oudere kinderen aanwezig mogen zijn en die doorgaat met het trainen zoals zij dat in hun gastgezin gewend zijn. Veel geduld en liefde hebben ze nodig, geen dwang en geen agressie, dat hebben ze gehad, dat kennen ze en dat willen wij niet meer voor ze.

Nala is nog niet gesteriliseerd.

Nala en Balou zijn gek op katten, maar dan wel om ze op te jagen, dus beter geen katten en andere kleine huisdieren in hun nieuwe huis.

Grotere kinderen zijn oke

Geinteresseerd?

Vul vrijblijvend het formulier in en we nemen snel contact op

Print Friendly, PDF & Email