Het karakter

Om het karakter van chowchow volledig te begrijpen.

Een uitzonderlijk karakter voor een krachtig lichaamsbouw en een temperament dat dichter bij de kat staat dan bij de Labrador. De Chow Chow is vooral geen hond zoals de anderen en hij kan ook niet worden opgevoed zoals de anderen! Als je elke zondag educatieve sessies of hondensporten wilt doen, dan is de Chow Chow niets voor jou!!! Het is geen sporthond (zijn morfologie is hier niet geschikt voor). Het is een hele rustige hond, erg discreet, hij blaft niet en is niet destructief en hij is erg schoon. Hij respecteert het universum van zijn meester. Het is een huisdier voor rustige mensen, heel prettig om mee te leven, hij houdt van kinderen die hem moeten respecteren, het is geen knuffel. In tegenstelling tot de Duitse herder die gemaakt is voor opleiding die door zijn meester wordt opgelegd, weigert de Chow zich te onderwerpen. Hij haat bevelen. Dit moet je begrijpen en respecteren om een goede relatie met een Chow Chow op te bouwen. Hij accepteert zonder problemen verboden en zijn zwakheid, als we dat kunnen zeggen, is de gehechtheid aan zijn baasje die beetje bij beetje groeit. Het belangrijkste is om zijn vertrouwen te winnen, wat niet van de ene op de andere dag gebeurt, maar met zachtheid en geduld. Wanneer dit is verworven, leven de hond en zijn baasje in perfecte harmonie en als je hem soms aan de andere kant van de tuin moet gaan zoeken omdat hij niet altijd de telefoontjes van zijn baasje beantwoordt, eindigt het verhaal vaak met enkele lachsalvo’s om deze clown!!! En dan zijn de vele kwaliteiten die hij heeft en de prachtige momenten die hij zijn baasje biedt van tijd tot tijd, de moeite waard om zijn kleine foutjes met een glimlach op te vangen. Een Chow Chow zal je niet zomaar plezieren, maar laat zich liever temmen … Het is een trots en waardig dier dat soms heel zacht en knuffelig kan worden. Uniek is ook zijn behoefte aan onafhankelijkheid. Je zult moeten accepteren dat je Chow Chow graag momenten alleen is. Degenen die in huizen wonen, zullen vaak de voorkeur geven aan een groot deel van de dag in de tuin.

De Chow Chow is een hond die niet mag worden geprobeerd te veranderen, hij moet worden geaccepteerd met zijn kattenkarakter. Hij wordt niet voor niets omschreven als ‘de kat onder de honden’. Er is iets onverklaarbaars aan de Chow Chow in de sterke relatie die hij heeft met zijn baasje, een enigszins mystieke relatie (die de eigenaar van een Chow Chow zeker zal begrijpen). De Chow Chow is erg moeilijk te omschrijven. Hij is koppig en helemaal niet. Hij is zowel afstandelijk als aanhankelijk. Hij kan achterdochtig zijn tegenover vreemden en totaal onverschillig wanneer ze hem proberen aan te halen, dat moet ook gerespecteerd worden!!! Maar dankzij het werk van fokkers in de afgelopen jaren is de Chow Chow nu een veel gezelliger hond, op voorwaarde dat hij in de juiste omstandigheden is grootgebracht. Hij heeft weinig interesse in andere honden. Hij is een heel goede waker en past zich heel goed aan, aan het leven in een appartement, op voorwaarde dat je een paar dagelijkse wandelingen doet.

Weet ook dat het bijna onmogelijk is om met je Chow Chow te lopen zonder riem (aangezien hij niet altijd reageert op de terugroepactie).

Print Friendly, PDF & Email