Francis

Eigenlijk heet hij Franciscus, maar roep dat maar eens! Hij is 4 jaar oud en heeft een echte chowtoet. Francis moest dienen als fokreu bij de broodfokker maar deed niet z’n best en had wat last van zijn poot, dus hij mocht weg. Francis vindt het allemaal wel best, hij laat de wereld een beetje aan zich voorbij trekken en ligt lekker in de tuin vooral veel dutjes te doen.

Aanvankelijk dachten we dat hij aan zijn poot geopereerd moest worden, maar dat was gelukkig niet het geval. Hij liep wat stijf wat wellicht werd veroorzaakt door gebrek aan beweging.

Francis is dus klaar voor adoptie. Hij heeft veel potentieel heeft, als je weet en rekening houdt met wat zijn verleden is. Hij is erg lief met mensen eens je zijn vertrouwen hebt gewonnen. Hij kan overweg met honden van dezelfde grootte of groter, maar besteedt er niet veel aandacht aan. Hij is erg rustig. Liefst ligt hij een hele dag in de tuin de omgeving te observeren of dutjes te doen. Hij houdt ook van wandelen, maar hier moet aan gewerkt worden. Hij wandelt nog niet heel lang en na een tijdje zijn de nieuwe prikkels te overweldigend voor hem. Het liefst wandelt hij samen met een hond erbij als maatje om hem rustiger te houden in de nieuwe wereld. Francis zoekt een geduldig baasje waar hij op zijn eigen tempo kan en mag aanpassen. Die hem begrijpt en hem zachtaardig de grote wijde wereld kan laten ontdekken die hem zo lang onthouden is. Naar vreemden toe is hij erg terughoudend. Hij kijkt dan liever toe vanop een afstand. Autoritjes vindt hij voorlopig eng, maar hij zal hier zeker nog in groeien.

Print Friendly, PDF & Email