Diesel

Een leuke rode reu van bijna 5 jaar, moest weg omdat zijn vrouwtje was overleden en haar man niet voor Diesel kon zorgen. Hoe verdrietig allemaal.

Op onze Facebookpagina stond Diesel met zijn verhaal. Helaas verliep de adoptie niet naar wens. Diesel kreeg helaas geen tijd om te rouwen en te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dat mondde uit in een flinke bijtpartij en Diesel moest onmiddellijk weg.

Gelukkig konden wij hem onderbrengen bij Happy Dogs and Horses waar hij nu tijdelijk ter observatie woont. Daar nemen zij alle tijd voor hem en Diesel mag precies zoveel tijd nemen tot dat zijn stressemmertje weer leeg is en hij de Diesel is die hij altijd was. Al na 2 dagen kwam hij laten zien dat het goed ging met hem, kwam om knuffels vragen en is blij wanneer hij de aandacht krijgt. Hij laat al zien dat hij een gewone aardige, lieve hond is die de laatste tijd behoorlijk wat stress heeft gehad. Vooralsnog geen enkel negatief punt over hem opgemerkt.

Het is zo verschrikkelijk belangrijk dat herplaatsers de tijd krijgen om rustig te wennen aan het ritme en de personen in het nieuwe gezin. Dat geldt niet alleen voor Diesel maar voor elke hond. Ga je hem die tijd niet gunnen, dan raakt hij te gestresst om normaal mee te kunnen functioneren in het nieuwe gezin. Zeker chows hechten heel erg aan hun baasjes dus voor hen is het dubbel erg te moeten verhuizen en werkelijk alles kwijt te zijn wat vertrouwd was, hoe goed of slecht dat ook was, het was hún vertrouwde omgeving.

Houd altijd de 3/3/3 regel aan wanneer je een herplaatser in huis neemt.

Wil je Diesel die veilige en warme plek in het gezin geven, vul dan vrijblijvend het adoptieformulier in.

Print Friendly, PDF & Email