Snuffie

Het in en in trieste verhaal van Snuffie

(overleden op 25 december 2020 om 23.00 uur)

Het was aan het begin van de middag dat onze medewerker Carine Verhoeyen een telefoontje kreeg van Rescue Team Pajot dat er een chow zwaar verwaarloosd was achtergelaten. Volkomen aan haar lot over gelaten. Geen eten, geen water. Levend op en in een vuilnisbelt. Snuffie is de dupe geworden van een scheiding, de man heeft nadat de vrouw is weggegaan, Snuffie gewoon achtergelaten en is vertrokken. Onbegrijpelijk!!!

De vrouw heeft Carine gevraagd Snuffie op te halen. Een paar dagen daarvoor is een andere choworganisatie er al mee bezig geweest maar die hadden niet meteen een opvang voor handen en daarom werden wij, ChowRescue, gecontacteerd. Snuffie MOEST daar onmiddellijk weg! Gelukkig kunnen wij putten uit betrouwbare gastgezinnen en hebben die ook meteen beschikbaar. Carine heeft geen moment getwijfeld en is in haar auto gesprongen en daar naar toe gereden. Aanvankelijk zou Snuffie naar een gastgezin gebracht worden maar wat Carine daar toen aantrof is met geen pen te beschrijven. Snuffie was zo verzwakt dat ze op dat moment niet meer kon opstaan. Er stond eten, er stond water maar zij had vreselijk diaree en dat lag overal. Het arme dier was eigenlijk gewoon doodziek. Haar vacht smerig en vervilt. Snuffie is in de auto gezet en Carine heeft haar direct door gebracht naar de dierenarts. Daar ligt zij nu aan het infuus te vechten voor haar leven.

Het verslag van de dierenarts geeft als conclusie: zwaar verwaarloosde hond van 11 kg in verre staat van anorexie. Eerste dagen zullen cruciaal zijn voor haar om er door te komen. Wij hopen van wel, wij hebben er ALLES aan gedaan om haar te helpen en haar niet alleen te verplaatsen. Snuffie schreeuwt het uit van de pijn, kan nergens aanrakingen verdragen.

Lieve Snuffie, vecht voor je leven lieverd, wij zijn er voor je, wij helpen je verder als je blijft leven en hebben een heel liefdevol gastgezin voor je.

Speciale dank aan Carine, je bent je gewicht in meer dan goud waard.

Print Friendly, PDF & Email